Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in cerita aku

Procedure untuk apply visa pelajar UK (Tier 4 student visa UK) 2013 – individu
October 22, 2013 – 6:52 am | 5 Comments
Procedure untuk apply visa pelajar UK (Tier 4 student visa UK) 2013 – individu

Salam,

Dulu time aku open blog ni guna wordpree domain sebb aku akan sambung master dekat UK.. dah abis pun master aku and dah lama abis pun… sekarang aku akan pergi sambung ke UK lagi …

Apa yang aku tak suka dengan pelaburan hartanah
October 7, 2013 – 3:28 am | 2 Comments
Apa yang aku tak suka dengan pelaburan hartanah

Salam,
just luahan hati, coz aku sekarang macam meluat dgn iklan2 berkenaan dgn ebook, seminar and coaching hartanah… dalam facebook ramai betul yang berlumba2 buat ebook, seminar, coaching dan lain2 berkenaan dgn hartanah… ada diantaranya bagus …

Shopping perabut terpakai
April 9, 2013 – 1:08 pm | 4 Comments
Shopping perabut terpakai

Salam,
entry sebelum ni bercerita tentang pencarian perabut terpakai untuk fully furnish kan rumah sewa bini ku…
hasil pencarian selama 2 minggu, aku dapat beli :-

set bilik tidur
3 set meja makan 6 kerusi = RM120-RM250
meja solek kayu …

perabut murah untuk dijual
April 1, 2013 – 3:42 am | No Comment
perabut murah untuk dijual

salam,
perabut murah untuk dijual… ini ayat bukan bermaksud aku ada nak jual perabut… tp nak cerita pasal nak fully furnish kan rumah sewa kami (wife and me)…
bayar bank RM600, kalau unit fully furnish boleh bg …

Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA di Bawah Program Pasca Siswazah Luar Negara 2013 boleh dipohon mulai 5 Mac 2013.
March 1, 2013 – 1:30 am | 7 Comments
Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA di Bawah Program Pasca Siswazah Luar Negara 2013 boleh dipohon mulai 5 Mac 2013.

salam,
MARA sekali lagi membuka tawaran PERMOHONAN TAJAAN MARA PROGRAM PASCA SISWAZAH KE INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI TERKEMUKA LUAR NEGARA UNTUK TAHUN 2013 —-> link(click)
boleh download syarat2 dalam pdf —>Click–> syarat Pasca Siswazah 2013
Jikalau anda mempunyai …

Perjalananku ke Korea, Winter 2013 – Planning stage :)
January 22, 2013 – 2:11 pm | 9 Comments
Perjalananku ke Korea, Winter 2013 – Planning stage :)

Perjalananku ke Korea,

Salam sejahtera semua,

Cerita kali ini adalah perjalanan saya,wife dan kawan ke seoul and jeju korea selama 6 hari 5 malam (13/1 – 18/1/2013) secara backpack (redah saja …

Bonus Oh Bonus
December 19, 2012 – 1:41 am | 3 Comments
Bonus Oh Bonus

Salam dan selamat sejahtera,
sebagai pekerja kerajaan, dalam budget yang diumumkan oleh PM kita yang lepas, semua kakitangan kerajaan akan mendapat 1.5 bulan bonus untuk tahun 2012, dimana ianya akan diberi dalam 3 bulan (3kali)… time …

Selamat Hari Raya 2012
August 17, 2012 – 2:10 am | No Comment
Selamat Hari Raya 2012

Salam semua,
selamat hari raya kepada semua pembaca blog perjalananku.com, disini saya ingin memohon seribu kemaafan sekiranya ada penulisan saya menyinggung perasaan dan segala kekurangan adalah datang dari saya.. semoga hari raya pada tahun ini memberi …

Aper yang telah berlaku ni ?????
July 31, 2012 – 5:31 am | No Comment
Aper yang telah berlaku ni ?????

salam,
sepanjang aku memiliki blog perjalananku.com ni, aku akan sentiasa monitor bilangan visitor yang melaway blog aku ni.. blog aku ni bayak focus tentang kewangan dan juga mengenai diri aku sendiri.. so takder la cerita pasal …

guna credit card dapat minyak bernilai RM100 free :)
July 20, 2012 – 6:52 am | 4 Comments
guna credit card dapat minyak bernilai RM100 free  :)

salam,

Kebanyakan pembelian runcit dan juga untuk petrol , aku akan menggunakan kredit kad untuk bayar.. pada sesetengah orang,mungkin  akan mengatakan kredit kad ini membawa banyak masaalah dari kebaikan.. tapi bagi saya ianya bawa banyak kebaikan …

Ronda-ronda Cameron Highland (17/7 – 18/7/2012)
July 19, 2012 – 6:33 am | No Comment

Salam,
penat pergi singapore masih terasa, tp hati terasa nak pergi jugak cameron highland. aku pernah pergi cameron highland ni, tapi dah lama giler rasanya.. Trip kali ni just redah jer, takder booking hotel pun.. dekat …

jalan-jalan ke universal studio singapore 2012
July 16, 2012 – 4:05 am | 2 Comments
jalan-jalan ke universal studio singapore 2012

Salam dan selamat sejahtera,
rasanya dah lama tak tulis pasal “jalan-jalan” ni.. hehehe..
trip kali ni adalah ke universal studio pulau sentosa singapore atau nama ringkat USS.. trip yang aku ikut ni just adhoc jer.. ikut rakan …

Ebook :- Pengalaman saya menjana income melebihi 50% keuntungan ROI setiap tahun.
July 5, 2012 – 9:22 am | 10 Comments

Salam,
setelah beberapa tahun memanipulasi ASB,LASB,CC,Overdraf untuk menghasilkan pulangan yang tinggi setiap tahun. dan dengan pengalaman itu, saya sekarang dalam proses menyiapkan satu Ebook tentang kaedah yang telah saya guna.
Dalam ebook itu nanti akan saya terangkan …

Hari Ibu setiap hari
May 14, 2012 – 1:03 am | No Comment
Hari Ibu setiap hari

salam semua,
semalam, ramai yang menyambut hari ibu dengan berbagai cara.. cara yang paling porpular ialah dengan membeli cake beserta dengan kad ucapan saya sayangkan ibu/mama… tak terkecuali aku and wife..
kita tahu pengorbanan ibu amat besar …