Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in cerita aku

Process permohonan UK visa di VFS
September 19, 2008 – 12:42 pm | 8 Comments
Process permohonan UK visa di VFS

Salam

Pasal nak g UK ni.. byk benda yg aku belajar and kene buat sendiri. hari ini aku nak share procedure untuk membuat student visa.. ini pengalaman aku sendiri tau.hanya untuk share jer ni. untuk procedure …

Persiapan ke leeds ver 2
September 19, 2008 – 2:44 am | One Comment
Persiapan ke leeds ver 2

salam..
still dalam persediaan and still dekat malaysia.. sepatutnya aku berlepas esok pagi (20/9), tp visa yang telah 2 minggu diprocess tidak siap2 lagi.. kenapa lama sgt aku pun tak tau.. mungkin terpaksa menunda tarikh flight …

Kelajuan Streamyx saya
September 15, 2008 – 1:25 pm | No Comment

hari ini dalam sejarah.. wakakak.. macam pembaca berita lak.. aktiviti aku yg membosan kan untuk hari ini.. aku lepak depan computer and tekanan perasaan sikit coz visa tak approve lagi.. sambil2 surf net ni.. aku …

Persediaan Untuk ke Leeds UK
September 13, 2008 – 2:21 pm | 6 Comments

Persediaan aku kini masuk ke fasa terakhir, mencari pakaian yang sesuai,visa dan juga sebuah kamera. untuk kamera aku plan nak beli sebuah DSLR, maybe Nikon D40, harga pun tak la mahal sangat..
tapi benda2 itu senang …

Salah satu tugas ku di NEC…
September 10, 2008 – 1:41 pm | No Comment
Salah satu tugas ku di NEC…

salam…
tgh boring2 ni… teringat aku kat NEC.. rindu pun ada jugak..wakakaka.. salah satu tugas aku adalah berkenaan dgn wafer.. wafer? apakah itu… cari sendirilah… wakakakaka…
aku incharge untuk product 10K micom micro control unit (MCU). satu …

kenangan di NEC-organization chart
September 10, 2008 – 1:13 pm | No Comment
kenangan di NEC-organization chart
Pesuruhjaya sumpah
September 2, 2008 – 2:59 pm | 25 Comments
Pesuruhjaya sumpah

2/9/2008
Salam, aku cuti setengah hari tadi.. unpaid.. huhuuh.. hari ini aku cuti coz nak settle kan semua surat2 yang berkaitan dengan surat perjanjian MARA.. nasib baik makcik aku (kembar mak aku) ada.. so mintak tlg …

Puasa
August 31, 2008 – 3:57 pm | No Comment
Puasa

31/8/08
salam
Esok dah start puasa.. and esok aku cuti.. byk perkara yang hendak dibereskan sebelum hari rasmi aku meninggal kan NEC semiconductor Malaysia. apa erti puasa pada diri aku.
Erti Puasa yang aku faham adalah menahan diri …

Merdekakah kita
August 31, 2008 – 3:47 pm | No Comment
Merdekakah kita

salam semua,
31/8/2008:-
salam. cepat betul masa berlalu.. hari ni negara kita menyambut kemerdekaan yang ke-51. tertanya pada diri sendiri.. merdeka kah diri ku ini.. 51 tahun yang lepas.. erti kemerdekaan ialah BEBAS dari cengkaman penjajah asing.. …

Hilang Buku ASB
August 24, 2008 – 10:16 am | 2 Comments
Hilang Buku ASB

Aku tgh bosan hari minggu ni.  raser macam nak share procedure menganti buku ASB la.
procedurenya:-
1. Pergi ke pejabat PNB.
2. Report dekat kaunter bagi tau hilang buku, dia akan bagi borang.
3. Pergi ke Suruhanjaya Sumpah .
4. …

Anak kecik main api
August 24, 2008 – 4:24 am | One Comment
Anak kecik main api

24 ogos 2008,
aku teringat time kat BTN 2 minggu lepas.. last day BTN ada satu lagu dimainkan yg mengusik hati,
lagu warisan,anak kecil main api.. kalau kita dengar lirik dia betul2.. memang akan terasa..
adakah warisan yang …

Penantian satu penyiksaan
August 4, 2008 – 6:55 am | No Comment

Hari ni aku bergegas keluar dari ofis pada waktu lunch. kononnya nak beli sampul pos ekspres. aku nak pos kan surat berhenti kerja and surat penangguhan PTPTN ke MARA..
sekali jem da kat depan pejabat pos.. …

University of Leeds
August 3, 2008 – 1:35 pm | No Comment
University of Leeds

My future university.. heheheh