Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in cerita aku

Buku,Gitar dan Lampu
April 16, 2009 – 4:49 pm | 4 Comments
Buku,Gitar dan Lampu

Buku,Gitar dan Lampu…………….
apa persamaan semua perkara itu dgn aku, jom kita tgk aper sebenarnya kaitan antara semua ini.
Buku – pinjam dari library untuk buat assigment,study,exam and suka2.
Gitar – baru beli dari carboot (8 pound), tapi …

Emmmmmm Jom pergi Itali
April 16, 2009 – 3:56 pm | 3 Comments
Emmmmmm Jom pergi Itali

salam,
Dah 4 minggu lebih rasanya tak post aper2 dekat blog ni, lepas balik dari Itali hari tu, ingatkan nak tulis pasal pengalaman disana, but sedihnya saya demam hampir seminggu. angin dekat Itali lain kot, but …

Cuba la baca
March 21, 2009 – 1:56 am | One Comment

i cdnuolt blveiee taht i cluod aulaclty uesdnatnrd waht i wsa rdanieg. the phaonmeal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rsheearch at cmabdgire uinervtisy, it dseon’t mtaetr in waht oerdr the ltteres in …

Syazli yg epy (kanak2 rebina)
March 14, 2009 – 12:14 am | 11 Comments
Syazli yg epy (kanak2 rebina)

salam,
hari ni dalam sejarah, geng2 umah no 27 ,ridzwan and budak jepun pergi main boling..
Aku score 100++ each game ( 2 game jer main) tp mamat pejai dpt strike 6 time in the row.. pergh.. …

Tangan Yang Indah
February 23, 2009 – 2:31 pm | One Comment

Tangan Yang Indah

(Kepada sesiapa yang masih ada ibu… )
Ketika ibu saya berkunjung, ibu mengajak saya untuk shopping bersamanya kerana dia menginginkan sepasang kurung yg baru. Saya sebenarnya tidak suka pergi membeli belah bersama dengan …

Mini Cooper S
February 14, 2009 – 8:47 pm | 3 Comments
Mini Cooper S

sajer ambil gambar kete mini aku time tengah2 bosan ni. cheers

Flow code mania
February 4, 2009 – 11:46 pm | 5 Comments
Flow code mania

salam,
Lama tak jenguk blog yg aku buat ni.. bizi sikit dgn project.
hari ni aku gembira, kerana dapat program I2C bus untuk project aku.
by the way, mini project aku ni just buat clock using pic,LCD and …

Selamat menyambut Al hijrah 1430 – Ruzaini
December 28, 2008 – 7:32 pm | One Comment

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uwXHkjf8F5o&hl=en&fs=1]

Perjalananku Di Istanbul Turki
December 24, 2008 – 12:40 am | 4 Comments

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kLLJ-XRHH9g&hl=en&fs=1]

Aku pada Waktu ini, Di tempat ini, Di bilik ini
December 6, 2008 – 6:19 pm | 4 Comments

Bulan ini adalah bulan yang paling memenatkan aku. banyak project dan tugasan yang perlua aku siapkan sebelum cuti krismas.. isnin ni aku ada presentation untuk altera project.. harap semua berjalan lancar.. insyallah

Iklan la kejap…. :)
November 27, 2008 – 10:28 am | One Comment
Berita kepada Kawan
November 23, 2008 – 10:36 pm | 2 Comments

Perjalanan ini terasa sangat menyedihkan
sayang engkau tak duduk di sampingku kawan
banyak cerita yang mestinya kau saksikan
di tanah kering berbatuan
Tubuhku terguncang dihempas batu jalanan
hati tergetar menambah kering rerumputan
perjalanan ini seperti jadi saksi
gembala kecil menangis sedih
Kawan coba …

Leeds Bonfire Night – Pertunjukan bunga api
November 6, 2008 – 10:15 pm | One Comment

Leeds bonfire night.. ianya disambut pada 5 nov setiap tahun.
Kenapa masyarakat disini menyambut hari berkenaan.
mengikut sejarah.. pada 5/11/1605 seorang lelaki yang bernama pesky Guy Fawkes telah cuba untuk membakar bangunan parliment “house of parliament”
benda2 macam …

Tiada Lagi Aku
November 2, 2008 – 12:39 am | No Comment

Tiada Lagi Aku
Kita bersama menempuh semua
Dugaan melanda tidak kupinta
Pahit dan manis duka menghiris
Kita mengharungi dengan berani
Gurau dan senda pun turut mengisi
Ruang dan ketika di masa sepi
Kepercayaan dan keikhlasan
Makin menguatkan persahabatan
Entah mengapa engkau
Cepat benar berubah
Kerana …