Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in cerita aku

Aku dan stesen keretapi
June 30, 2009 – 1:43 pm | No Comment
Aku dan stesen keretapi

salam,
Time aku tgk ulat gonggok time aku kat malaysia, teringat akan keretapi. panjang dan bayak roda yang tak leh nak pump hahaha. Dekat uk ni, hampir semua bandar dan daerah di hubungkan dengan perkhidmatan keretapi. …

Aku dapat duit RM100,000
June 29, 2009 – 11:56 pm | 5 Comments
Aku dapat duit RM100,000

salam,
Aku dapat duit?.. pergh.. saper la yang pemurah nak bagi aku duit ek.. takder la.. nak duit, kene la berusaha kan. rezeki tak datang bergolek2 macam tengiling. just nak share pengalaman aku jer. satu hari …

Computer terpakai
June 28, 2009 – 7:47 pm | No Comment
Computer terpakai

Salam,
Raser2nya, sekarang aku dah ada 4 komputer Desktop. berserta dgn LCD, 2 Printer warna canon, 1 laser printer samsung. giler aku beb.. hahhaha.. tapi aku ingat nak jual kat malaysia. kalau ada saper2 nak beli, …

MInah Manja and Halimah Jongang
June 27, 2009 – 11:56 pm | 2 Comments
MInah Manja and Halimah Jongang

salam,
entah kenapa, lagu minah manja ni rasa macam best. macam lagu dandut.. tp tak kot.. biasa2 jer.. hehehe. tp best la lagu ni.. naper aku dgr lagu ni.. coz tgk cerita Halimah Jongang astro. best …

Car-Bot di Musim panas
June 21, 2009 – 10:12 pm | No Comment
Car-Bot di Musim panas

Salam,
Carbot di bulan  june, pergi dgn abg man, nawi,ridhwan, akil dan tentunya aku pun ikut sekali la.
yang paling best, leh g dua carboot. and dpt hasil yang lumayan, printer baru canon pixma IP1900 dgn harga …

Sate oh sate telah selesai
June 15, 2009 – 11:08 pm | No Comment
Sate oh sate telah selesai

Salam,
Seperti yang dijanjikan sebelum ini, gambar sate di leeds untuk korang tengok. . Rasanya ramai gak yang hadir, dalam 20 orang lebih kot. Aku tukang bakar sate, so makan sate banyak la. hahahah.. …

Sate oh Sate
June 13, 2009 – 9:41 pm | 2 Comments
Sate oh Sate

salam,
Pagi tadi ada seminar Msc pasal GSM standardization, boring and soooo boring. ngantuk giler, but good info la, cuma bukan bidang aku, aku suka berkenaan dengan circuit design and kalau boleh ianya tidak melibatkan communication …

Takaful oh Takaful
June 13, 2009 – 9:37 pm | 4 Comments
Takaful oh Takaful

Salam,
Semasa aku tgh bizi berangan pasal layout blog baru aku ni, member lak datang, nama dia sirap, terbantut angan2 aku. Dia baru abis viva Meng project dia, insyallah dia akan dapat result yang bagus.
Aku:- aku …

Blog ku berwajah baru
June 13, 2009 – 9:32 pm | 2 Comments
Blog ku berwajah baru

setelah beberaper lama berblog, akhirnya aku mengambil keputusan untuk menukar secara total blog aku ni, dengan bermodal sebanyak RM+++ untuk membeli web hosting dari cynet (saper nak harga murah leh contact aku), dan juga menggunakan …

Exam yang terakhirku di Leeds university
May 31, 2009 – 8:01 pm | 4 Comments
Exam yang terakhirku di Leeds university

salam..Tanggal 27 mei 2009 adalah paper yang terakhir untuk aku di Leeds university.. sekiranya aku lulus semua paper yang diambil la.. klu ada yang tak lepas.. kene resit bulan mei tahun hadapan.. hopefully lepas semua.. …

Bisnessss Cardddd
May 10, 2009 – 5:59 pm | No Comment
Bisnessss Cardddd
Study time
May 9, 2009 – 5:02 pm | One Comment
Study time

salam,
setelah hampir berhari2 mengadap report and project yg banyak, akhirnya 2 report telah berjaya disiapkan dgn jayanya, pilot study report and also mini project report. but… ada dua lagi report yang kene hantar, but simple/lab …

Report oh report
May 5, 2009 – 12:42 am | No Comment
Report oh report

salam, Terasa cepat masa berlalu, dah nak abis dah semester dua kat Leeds uni ni. tak sangka dah lebih setegah tahun aku dekat sini. sekarang bizi prepare exam 18/5 ni and siapkan report yang …

Interview Di Salford University, Manchester
April 22, 2009 – 6:34 pm | 6 Comments
Interview Di Salford University, Manchester

salam,
20 hb lepas, aku pergi salford manchester, utnuk menghadiri interview USM, saja jer nak try nasib. Temuduga itu diadakan untuk mencari pelajar yang berminat untuk jadi fellow USM atau untuk menjadi pensyarah Di USM. dengan …