Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Berita

Iklan bodoh…
July 27, 2009 – 8:19 pm | 3 Comments
Iklan bodoh…

salam,
Aku selalu baca paper dekat internet, paper yang selalu aku baca, utusan online,Berita harian, the star online dan sebagainya. tadi aku baca utusan online. sakit hati betul aku, iklan yang kalau cursor kita tersentuh, dia …

Mari belajar Bahasa English
July 22, 2009 – 1:02 pm | 2 Comments

Salam,
Setelah PPSMI diumumkan akan dihentikan pada tahun 2012. banyak cadangan2 dan komen2 yang berbagai dari pelbagai pihak di malaysia.. ada yang suka.. ada yang tak suka.. entah la.. aku tak tau la nak kata suka …

Tambang Pengangkutan awam naik???
July 17, 2009 – 12:32 pm | No Comment
Tambang Pengangkutan awam naik???

Salam..
Baru-baru ini di umumkan kenaikan harga tambang untuk bas dan teksi di semenanjung dan juga di sabah serawak. Bagi aku.. kenaikan ini tak patut.. kerana alasan kenaikan ini adalah kenaikan alat ganti dan juga kenaikan …

Kadar Tol Turun????
July 11, 2009 – 5:58 am | One Comment
Kadar Tol Turun????

Salam,
Aku lepas baca paper, dan satu artikle menarik perhatian aku, dimana Dato Najib telah mengumumkan bahawa kadar Tol akan turun sebanyak 20% dimana hanya mereka yang kerap menggunakan lebuhraya dan melalui tol yang akan dapat …

Protected: Rasuah,Babi,Petronas dan …..
July 4, 2009 – 5:18 pm | Enter your password to view comments
Protected: Rasuah,Babi,Petronas dan …..

There is no excerpt because this is a protected post.

Puisi Majlis Amanah Rakyat
June 18, 2009 – 2:42 pm | No Comment
Puisi Majlis Amanah Rakyat

Majlis Amanah Rakyat
Sebuah nama keramat Lahir dari percikan amarah suatu bangsa Yang mundur sosio-ekonominya
Masih menadah tangan menjadi peminta Di tanah airnya yang hampir sepuluh tahun merdeka.
Bermula di zaman penjajah dikenal dengan RIDA – Lembaga Kemajuan …

Keajaiban kota Milan
February 15, 2009 – 12:49 pm | One Comment
Keajaiban kota Milan

Teks dan Gambar Shamshul Azree Samshir
[email protected]

Seni bina, pusat fesyen tarikan bandar raya Itali
SPAGETI, pizza dan Sophia Loren. Nama dua juadah tradisional dan aktres tidak dimamah usia yang pernah merangkul anugerah berprestij, Oscar ini cukup menggambarkan …

Tawaran Pinjaman Pelajaran Mara Bagi Mengikuti Pendidikan Di Luar Negara
January 9, 2009 – 4:07 pm | 18 Comments
Tawaran Pinjaman Pelajaran Mara Bagi Mengikuti Pendidikan Di Luar Negara

Salam semua,
Untuk Makluman semua, MARA telah membuka kembali Tawaran pinjaman pendidikan untuk ke luar negara di bawah Skim Pelajar Cemerlang (SPC)
kepada sesiapa yang berminat, boleh la melayari website mara malaysia . www.mara.gov.my .
Tarikh Tutup tawaran …

Tiket pulang percuma kepada rakyat Malaysia tinggal lebih masa di UK
October 31, 2008 – 5:24 pm | No Comment

31/10/2008 11:45pm
Oleh HELMI MOHD. FOAD
PUTRAJAYA 31 Okt. – Lebih 30,000 rakyat Malaysia yang tinggal melebihi tempoh di United Kingdom (UK) dinasihatkan segera pulang ke tanah air sebelum kerajaan negara itu mengambil tindakan terhadap mereka terutama …

Penculik bunuh pelajar perempuan, bakar mayat, tuntut wang tebusan
September 16, 2008 – 12:03 pm | No Comment

16/09/2008 3:52pm utusan
JOHOR BAHARU 16 Sept. – Sekumpulan remaja menculik pelajar perempuan berumur 16 tahun, membunuh mangsa dan membakar mayatnya di Kulai Jaya malam Jumaat lepas.
Penculik berkenaan kemudian menuntut wang tebusan RM33,000 daripada keluarga Lai …