Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in takaful - MAA takaful

Aku dapat duit RM100,000
June 29, 2009 – 11:56 pm | 5 Comments
Aku dapat duit RM100,000

salam,
Aku dapat duit?.. pergh.. saper la yang pemurah nak bagi aku duit ek.. takder la.. nak duit, kene la berusaha kan. rezeki tak datang bergolek2 macam tengiling. just nak share pengalaman aku jer. satu hari …

Takafulink – Investment-linked Family Takaful Plan
June 24, 2009 – 9:25 pm | No Comment
Takafulink – Investment-linked Family Takaful Plan

Takafulink (MAA takaful) adalah satu pelan perlindungan keluarga berkaitan dengan pelaburan. Ianya diwujudkan untuk melindungi anda daripada musibah yang tak dijangka dimana ia kan mengurangkan beban kewangan anda, dan di takafulink juga, anda diberi peluang …

Sejarah MAA takaful
June 24, 2009 – 9:07 pm | No Comment
Sejarah MAA takaful

Maa Takaful adalah hasil join venture antara MAA Holding Berhad dengan Solidarity company BSC (C) of Bahrain dan di tandatangani pada 21 februari 2006, dan hasil perjanjian itu, sebuah JV company telah ditubuhkan dan diberi …

Takaful oh Takaful
June 13, 2009 – 9:37 pm | 4 Comments
Takaful oh Takaful

Salam,
Semasa aku tgh bizi berangan pasal layout blog baru aku ni, member lak datang, nama dia sirap, terbantut angan2 aku. Dia baru abis viva Meng project dia, insyallah dia akan dapat result yang bagus.
Aku:- aku …

Perlindungan untuk wanita
October 21, 2008 – 5:42 pm | No Comment

Oleh : Nor Affizar Ibrahim
[email protected]

Pelan perancangan bersesuaian bantu golongan hawa nikmati kehidupan bermutu pada masa depan
KEBELAKANGAN ini semakin banyak syarikat institusi kewangan dan insurans yang begitu ghairah serta berlumba-lumba memperkenalkan skim pelan perlindungan insurans khusus …

Apa Itu Takaful?
September 13, 2008 – 2:04 pm | One Comment
Apa Itu Takaful?

Takaful bermaksud saling menjamin, berasal dari perkataan Arab – kafala. Konsep takaful bertujuan mengalakkan tolong menolong dan perpaduan di kalangan para peserta selari dengan konsep ta’awun. Dalam Islam, menolong atau menyediakan bantuan amatlah digalakkan.
Dalam perniagaan …