Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Author

Articles by Mohd Ruzaini Hashim

pengalaman ke jualan "bonet kereta" di leeds
October 25, 2008 – 10:39 pm | One Comment

salam…
nak cerita pengalaman pertama ke car boot di leeds.. abg idris “warung leeds” telah mengajak aku,ridhuan, mat noor and nawi untuk merasai pengalaman ke car boot.. tp bukan bg nawi.. kerana dia org lama kat …

MENGAPA OH MENGAPA?
October 23, 2008 – 8:29 pm | 2 Comments

Mengapa seseorang Yahudi dibolehkan menyimpan janggut untuk mengamalkan kepercayaannya…

…tetapi bila seorang Muslim berbuat demikian, dia dianggap ekstrim dan pengganas?

Mengapa seseorang rahib boleh meliputi keseluruhan tubuhnya kerana memperhambakan diri kepada Tuhannya…

…tetapi bila seseorang …

Perlindungan untuk wanita
October 21, 2008 – 5:42 pm | No Comment

Oleh : Nor Affizar Ibrahim
[email protected]

Pelan perancangan bersesuaian bantu golongan hawa nikmati kehidupan bermutu pada masa depan
KEBELAKANGAN ini semakin banyak syarikat institusi kewangan dan insurans yang begitu ghairah serta berlumba-lumba memperkenalkan skim pelan perlindungan insurans khusus …

Kerja saya merbahaya tuan………..
October 21, 2008 – 10:19 am | No Comment

Gosok gigi harimau pun gaji basic RM1700 + OT = RM2100………………Byk …

A story to remember
October 19, 2008 – 6:24 pm | 4 Comments

A story to remember…. cerita pendek yang menyentuh perasaan sesiapa yang membacanya.. pengorbanan seorang adik terhadap kakaknya… selamat membaca..
p/s penulis cerita ini tidak dapat dikesan.

Aku cuma ada seorang adik. Usianya tiga tahun lebih muda daripada …

Jamuan raya MSCL di, Cardigan Community Centre
October 18, 2008 – 2:03 pm | One Comment

Title: Majlis Hari Raya dan Sambutan Pelajar Baru
Date: Saturday October 18, 2008
Time: 11:00 am – 3:00 pm
Location: Cardigan Community Centre
Street: Cardigan Community Centre, 145-149 Cardigan …

Di atas nama cinta
October 17, 2008 – 10:45 pm | No Comment

salam,
Atas nama cinta.. ada apa dengan cinta.. setiap manusia fitrahnya sukakan perkara keindahan kecantikan temasuklah dengan perasaan cinta sesama manusia.. cinta sesama manusia adalah cinta yang sementara, cinta hakiki adalah cinta kepada yg Maha Esa… …

A walk to remember
October 17, 2008 – 4:21 pm | One Comment

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V7676EC06oc&hl=en&fs=1]
mandy moore
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=n0eAri0PxEM&hl=en&fs=1]

Bukan senang nak jadi senang
October 13, 2008 – 10:37 pm | 3 Comments

BNM serbu 4 syarikat
Oleh MOHD. SAIFUL MOHD. SAHAK dan TAN MING WAI,utusan
KUALA LUMPUR 13 Okt. – Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini menyerbu empat buah syarikat skim cepat kaya melalui Internet yang mempunyai rangkaian beratus-ratus …

rombongan "ajak the legend" ke Loughborough, Leicestershire
October 12, 2008 – 1:08 pm | No Comment

beraya di Loughborough, Leicestershire.. perjalanan lebih kurang 150 km.. yg mengambil masa selama 1 jam lebih.. rombongan “Ajak the legend” terdiri dari pada geng baru dari leeds universiti.. dan aku sebagai pemandu yg baru pertama …

The First step
October 10, 2008 – 7:30 pm | No Comment

The First Step
Your first step is all that it takes to reach success.
It shows your faith in your dreams.
It shows you belief in yourself.
It shows you have courage to move ahead.

Printer baru ku….. hehehehe
October 10, 2008 – 6:00 pm | 2 Comments

salam.. Dunia jam sepuluh.. hari ini dalam sejarah.. wakakaka…
aku dapat printer baru hari ni.. first time beli barang guna online.. 1 hari jer.. pastu sampai kat umah… aku beli printer laser samsung ML-2240.. harga.. lebih …

Apa ada dengan tabung….
October 9, 2008 – 10:45 pm | 2 Comments

tabung aku… marilah kita sama berfikir apa kegunaan tabung ini… adakah untuk menyimpan.. atau untuk mendidik.. renungkan lah…

Sate oh sate —> warung sate pak zaini
October 9, 2008 – 10:22 pm | One Comment

mari lah kita sama2 mencucuk sate… wakakakaka