Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Author

Articles by Mohd Ruzaini Hashim

Tawaran Pinjaman Pelajaran Mara Bagi Mengikuti Pendidikan Di Luar Negara
January 9, 2009 – 4:07 pm | 18 Comments
Tawaran Pinjaman Pelajaran Mara Bagi Mengikuti Pendidikan Di Luar Negara

Salam semua,
Untuk Makluman semua, MARA telah membuka kembali Tawaran pinjaman pendidikan untuk ke luar negara di bawah Skim Pelajar Cemerlang (SPC)
kepada sesiapa yang berminat, boleh la melayari website mara malaysia . www.mara.gov.my .
Tarikh Tutup tawaran …

Kasih Ayah Dan Ibu
January 6, 2009 – 5:31 pm | 2 Comments
Selamat menyambut Al hijrah 1430 – Ruzaini
December 28, 2008 – 7:32 pm | One Comment

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uwXHkjf8F5o&hl=en&fs=1]

Perjalananku Di Istanbul Turki
December 24, 2008 – 12:40 am | 4 Comments

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kLLJ-XRHH9g&hl=en&fs=1]

Aku pada Waktu ini, Di tempat ini, Di bilik ini
December 6, 2008 – 6:19 pm | 4 Comments

Bulan ini adalah bulan yang paling memenatkan aku. banyak project dan tugasan yang perlua aku siapkan sebelum cuti krismas.. isnin ni aku ada presentation untuk altera project.. harap semua berjalan lancar.. insyallah

Iklan la kejap…. :)
November 27, 2008 – 10:28 am | One Comment
Berita kepada Kawan
November 23, 2008 – 10:36 pm | 2 Comments

Perjalanan ini terasa sangat menyedihkan
sayang engkau tak duduk di sampingku kawan
banyak cerita yang mestinya kau saksikan
di tanah kering berbatuan
Tubuhku terguncang dihempas batu jalanan
hati tergetar menambah kering rerumputan
perjalanan ini seperti jadi saksi
gembala kecil menangis sedih
Kawan coba …

Leeds Bonfire Night – Pertunjukan bunga api
November 6, 2008 – 10:15 pm | One Comment

Leeds bonfire night.. ianya disambut pada 5 nov setiap tahun.
Kenapa masyarakat disini menyambut hari berkenaan.
mengikut sejarah.. pada 5/11/1605 seorang lelaki yang bernama pesky Guy Fawkes telah cuba untuk membakar bangunan parliment “house of parliament”
benda2 macam …

Tiada Lagi Aku
November 2, 2008 – 12:39 am | No Comment

Tiada Lagi Aku
Kita bersama menempuh semua
Dugaan melanda tidak kupinta
Pahit dan manis duka menghiris
Kita mengharungi dengan berani
Gurau dan senda pun turut mengisi
Ruang dan ketika di masa sepi
Kepercayaan dan keikhlasan
Makin menguatkan persahabatan
Entah mengapa engkau
Cepat benar berubah
Kerana …

Tiket pulang percuma kepada rakyat Malaysia tinggal lebih masa di UK
October 31, 2008 – 5:24 pm | No Comment

31/10/2008 11:45pm
Oleh HELMI MOHD. FOAD
PUTRAJAYA 31 Okt. – Lebih 30,000 rakyat Malaysia yang tinggal melebihi tempoh di United Kingdom (UK) dinasihatkan segera pulang ke tanah air sebelum kerajaan negara itu mengambil tindakan terhadap mereka terutama …

Pelajaranku di Leeds
October 28, 2008 – 11:11 pm | One Comment

salam..
terfikir gak.. apa guna blog ni ek.. byk tunjukkan pengalaman berjalan2 and entah aper2 tah.. raser nak buat section untk subject yg aku ambil kat sini la… tp belum tau nak buat macmamaner lagi..
untuk permulaan.. …

Say goodbye
October 27, 2008 – 11:37 pm | One Comment

“How can I say goodbye to someone I never had? Why do tears fall for someone was never mine? Why is that I miss someone I was never with and I ask why I love …

GBP VS RM
October 27, 2008 – 12:22 pm | No Comment

salam,

Apa yg menarik mengenai pertukaran mata wang atau FOREX exchange.. sejak dari mula sampai sini sehinggalah pada hari ini.. dapat dilihat nilai RM bertambah kuat jika dibandingkan dengan nilai pound sterling.. pada 30 hari yang …

Jalan2 di "leeds city museum"
October 25, 2008 – 10:57 pm | No Comment

25/10/2008
sabtu
Aku, zaki,miss za dan pemandu pelancong shazli dengan raser best nya telah ke muzium leeds… dah duduk tempat org.. kene la tau sejarah dia kan… org tua2 kata.. kalau masuk kandang kambing mengembek.. klu masuk …