Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Author

Articles by Mohd Ruzaini Hashim

Report oh report
May 5, 2009 – 12:42 am | No Comment
Report oh report

salam, Terasa cepat masa berlalu, dah nak abis dah semester dua kat Leeds uni ni. tak sangka dah lebih setegah tahun aku dekat sini. sekarang bizi prepare exam 18/5 ni and siapkan report yang …

Interview Di Salford University, Manchester
April 22, 2009 – 6:34 pm | 6 Comments
Interview Di Salford University, Manchester

salam,
20 hb lepas, aku pergi salford manchester, utnuk menghadiri interview USM, saja jer nak try nasib. Temuduga itu diadakan untuk mencari pelajar yang berminat untuk jadi fellow USM atau untuk menjadi pensyarah Di USM. dengan …

Buku,Gitar dan Lampu
April 16, 2009 – 4:49 pm | 4 Comments
Buku,Gitar dan Lampu

Buku,Gitar dan Lampu…………….
apa persamaan semua perkara itu dgn aku, jom kita tgk aper sebenarnya kaitan antara semua ini.
Buku – pinjam dari library untuk buat assigment,study,exam and suka2.
Gitar – baru beli dari carboot (8 pound), tapi …

Emmmmmm Jom pergi Itali
April 16, 2009 – 3:56 pm | 3 Comments
Emmmmmm Jom pergi Itali

salam,
Dah 4 minggu lebih rasanya tak post aper2 dekat blog ni, lepas balik dari Itali hari tu, ingatkan nak tulis pasal pengalaman disana, but sedihnya saya demam hampir seminggu. angin dekat Itali lain kot, but …

Cuba la baca
March 21, 2009 – 1:56 am | One Comment

i cdnuolt blveiee taht i cluod aulaclty uesdnatnrd waht i wsa rdanieg. the phaonmeal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rsheearch at cmabdgire uinervtisy, it dseon’t mtaetr in waht oerdr the ltteres in …

Jom Gosok Gigi :)
March 19, 2009 – 7:32 pm | No Comment
Syazli yg epy (kanak2 rebina)
March 14, 2009 – 12:14 am | 11 Comments
Syazli yg epy (kanak2 rebina)

salam,
hari ni dalam sejarah, geng2 umah no 27 ,ridzwan and budak jepun pergi main boling..
Aku score 100++ each game ( 2 game jer main) tp mamat pejai dpt strike 6 time in the row.. pergh.. …

Kisah 6 balang duit
March 10, 2009 – 10:42 pm | 6 Comments
Kisah 6 balang duit

Dipetik dari website
http://wsahabat.blogspot.com/2009/02/pengurusan-kewangan-t-harv-eker.html
Assalamualaikum salam sejahtera,

Di sini saya ingin berkongsi sesuatu yang mungkin boleh mengubah cara kita mengurus kewangan kita pada hari ini. Saya pasti ramai di antara kita yang masih lagi mencari-cari cara mengurus …

Tangan Yang Indah
February 23, 2009 – 2:31 pm | One Comment

Tangan Yang Indah

(Kepada sesiapa yang masih ada ibu… )
Ketika ibu saya berkunjung, ibu mengajak saya untuk shopping bersamanya kerana dia menginginkan sepasang kurung yg baru. Saya sebenarnya tidak suka pergi membeli belah bersama dengan …

February 20, 2009 – 10:35 pm | No Comment

Celebrate love: Faiz+Ila (raw-untreated) from Manggis TV on Vimeo.

advice to young people
February 16, 2009 – 6:46 pm | No Comment

advice to young people: “Stay away from credit cards and invest in yourself and
Remember:
A. Money does not create man but it is the man who created money.
B. Live your lives as simple as you are.
C. …

Keajaiban kota Milan
February 15, 2009 – 12:49 pm | One Comment
Keajaiban kota Milan

Teks dan Gambar Shamshul Azree Samshir
[email protected]

Seni bina, pusat fesyen tarikan bandar raya Itali
SPAGETI, pizza dan Sophia Loren. Nama dua juadah tradisional dan aktres tidak dimamah usia yang pernah merangkul anugerah berprestij, Oscar ini cukup menggambarkan …

Mini Cooper S
February 14, 2009 – 8:47 pm | 3 Comments
Mini Cooper S

sajer ambil gambar kete mini aku time tengah2 bosan ni. cheers

Flow code mania
February 4, 2009 – 11:46 pm | 5 Comments
Flow code mania

salam,
Lama tak jenguk blog yg aku buat ni.. bizi sikit dgn project.
hari ni aku gembira, kerana dapat program I2C bus untuk project aku.
by the way, mini project aku ni just buat clock using pic,LCD and …